Chiril Lucinschi, condamnat la închisoare. Se va afla sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei finale

Embed:

Fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare. Politicianul urmează să-şi ispăşească pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis. Decizia a fost pronunțată de magistrației judecătoriei Chișinău.

Sentința va intra însă în vigoare după o decizia definitivă, iar până atunci Lucinschi se va afla în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara.

"Eu până la urmă am recăpătat libertatea în mişcare, să spun aşa. Macar pe teritoriul Republicii Moldova. Este foarte important. Am avut 10 luni şi zece zile de arest preventiv", a spus Chiril Lucinschi.

Magistrații au dispus și confiscarea unor bunuri care aparțin fostului deputat PLDM.

"Considerăm că sentinţa este legală şi motivată", a menţionat Eugen Rurac, procuror.

În cadrul ultimei ședințe din dosar, Lucinschi s-a declarat nevinovat.

PUBLIKA.MD aminteşte că Chiril Lucinschi a fost reținut în luna mai 2017, în cadrul dosarului fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit anchetei, fostul deputat PLDM, în calitate de gestionar şi beneficiar a două companii, împreună cu trei persoane interpuse, a spălat bani în proporţii deosebit de mari.

Şi primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost condamnat vara trecută la şapte ani şi şase luni de închisoare într-un dosar privind fraudele de la BEM.

Şi acest politician se află în libertate până la o decizie definitivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu