Chiril Garburici despre situaţia drumurilor: "Se lucrează non-stop, pentru ca dimineață oamenii să ajunge la muncă, la școli, puncte medicale"

Embed:

Urgia albă a pus stăpânire pe întreaga ţară, iar muncitorii Administrației de Stat a Drumurilor lucrează non-stop pentru a face față volumului mare de lucru.

(UPDATE 8:00) Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată.

Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633,3 tone de material antiderapant și 294 muncitori rutieri.

Pentru a nu permite blocarea traficului rutier, situaţia pe şosele este monitorizată în permanenţă. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers aseară să verifice cum decurg lucrările de deszăpezire pe traseele Chișinău-Bălți și Chișinău-Leușeni.

Potrivit ministrului, la moment, pe drumurile naționale se circulă fără dificultate.

"Lucrăm continuu, 24/24. Deja e al doilea schimb de oameni muncesc. După cum vedeți, drumurile sunt circulabile, toate drumurile naționale. Ne asigurăm că mâine dimineață toată lumea va putea ajunge la muncă, la școli, punctele medicale", a afirmat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Ministrul a îndemnat șoferii să fie prudenţi în trafic și să se asigure că au tot necesarul înainte de a porni la drum.

"Recomandăm să se asigure că au cele necesare, că au cauciucuri necesare și se pot deplasa pe astfel de condiții. Astfel să nu creeze blocaje", a mai recomandat oficialul.

Sute de autospeciale au fost antrenate la curăţarea drumurilor.

"De la începutul ninsorii avem împrăștiat peste trei mii tone de material antiderapant. Au lucrat și lucreaza peste 230 de autospeciale. Avem cod galben de ninsori și în data de 11, se lucrează și în cotinuare. Drumarii lucrează în două ture", a afirmat Ion Drucec, director Administrația de Stat a Drumurilor.

Și în Capitală muncitorii de la Exdrupo au lucrat toată noaptea.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 34 de autospeciale au împrăștiat, pe străzile din Chișinău și suburbii, aproape 380 de tone de antiderapant.

"Vor lucra și acum dimineața și pe parcursul zilei până ce se va opri ninsoarea. Pe parcursul zilei vor fi antrenate autospeciale în plus. Material antiderapant este suficient", a comunicat prin telefon Adrian Boldurescu, director "Exdrupo".

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Publika.md aminteşte că ieri, 10 ianuarie, meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben de condiții complicate ale vremii, valabil până în 18 ianuarie.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu