Chiril Gaburici și-a exprimat cerințele față de constructori. Ministrul vrea lucrări de calitate şi efectuate la termen

Embed:
Lucrări de calitate şi efectuate la termen. Asta le-a cerut Ministrul Economiei şi Infrastructurii constructorilor de drumuri din ţară, care fac lucrări din bani împrumutați de la BERD şi BEI. În acest an, trebuie să fie daţi în exploatare 175 de kilometri de drum, iar lucrările ajung la 134 de milioane de euro. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe speciale.

Compania din Azerbaidjan care reabilitează mai multe tronsoane de pe drumurile Chişinău - Ungheni - Sculeni şi Hânceşti-Lăpuşna trebuie să termine lucrările până la sfârşitul anului, deşi acestea trebuiau să fie gata încă acum trei ani. Reprezentanţii companiei se plâng pe lipsa de angajaţi.

"În special, suntem în căutarea de operatori pe excavatore, pe utilaje de nivelare. Avem foarte mare nevoie şi de şoferi pentru autobasculante", a spus Nazim Hajiev, reprezentantul unei companii din Azerbaijan.

Iar o companie ucraineană care se ocupă de lucrările de reabilitare a unei porţiuni din şoseaua Chişinău - Giurgiuleşti trebuie să repare, în următorii trei ani, 86 de kilometri. De lucrări ar fi trebuit să se ocupe un constructor din România, dar contractul a fost reziliat acum doi ani, după mai multe încălcări şi întârzieri.

"Proiectul este unul mare, costul acestuia este de aproximativ 33 de milioane de euro", a zis Nicolai Timofeev, reprezentantul unei companii din Ucraina.

La întrunirea cu ministrul Gaburici au participat reprezentanţi ai şapte companii constructoare.

"În primul rând, mesajul de bază este calitatea şi livrarea lucrărilor în termeni. Este important să nu avem întârzieri şi eu şi colegii mei de la Minister nu vom tolera nicio întârziere, fiindcă fiecare întârziere înseamnă pierdere pentru Republica Moldova de a accesa la alte finanţări", a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

În acest an, vor începe sau vor continua lucrările pe mai multe drumuri şi şosele importante. În sudul ţării, este vorba despre arterele Chişinău-Comrat - Giurgiuleşti, în nord - Bălţi - Făleşti - Sculeni, iar în centru, Chişinău - Ungheni - Sculeni şi Hânceşti - Lăpuşna. În total sunt 322 de kilometri, iar suma investiţiilor depăşeşte 247 milioane de euro.
Pe aceeaşi temă