Chiril Gaburici participă la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind domeniul energetic

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici participă la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind domeniul energetic, care are loc la București.

În discursul său, ministrul Economiei și Infrastructurii a apreciat sprijinul acordat de Uniunea Europeană autorităților moldovenești în promovarea reformei sectorului energetic.

„Depunem eforturi considerabile pentru a accelera dezvoltarea durabilă a țării, precum și implementarea proiectelor de interconectare ale Republicii Moldova cu rețelele de gaze naturale și electricitate europene. Aceste inițiative au o importanță deosebită pentru asigurarea securității energetice a țării”, a declarat Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că securitatea aprovizionării cu gaze este una dintre cele mai mari preocupări ale Republicii Moldova, mai ales în contextul geopolitic actual.

„Facem tot ce ne stă în putință pentru a accelera construcția conductei de gaz Ungheni - Chișinău. Partenerii din România împărtășesc îngrijorările noastre și și-au asumat un calendar foarte ambițios de realizare a proiectului, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și cel al României”, a punctat ministrul.

Referindu-se la proiectele de interconectare a rețelelor de energie electrică, Chiril Gaburici a apreciat suportul Uniunii Europene pentru integrarea Republicii Moldova în piața de energie electrică a UE, prin avansarea interconexiunii asincrone de electricitate dintre Moldova și România:

„Vreau să cred că provocările viitoare ne vor face mai uniți, mai consecvenți și mai puternici, sunt convins că doar împreună vom obține rezultate bune pentru îmbunătățirea politicilor energetice legate de dezvoltarea durabilă, inclusiv asigurarea accesului la resurse energetice furnizate fiabil și la prețuri competitive, toate acestea în beneficiul consumatorului final. Cu toții sperăm că legăturile puternice și relațiile dintre poporul român și Republica Moldova, precum și între Guvernele noastre vor facilita îndeplinirea obiectivelor angajate”.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu