Chiril Gaburici: Drumurile ce prezintă riscuri pentru circulația pe timp de iarnă sunt monitorizate (FOTO)

Pe toate drumurile din ţară se circulă în condiţii de iarnă. În această noapte pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare şi combatere a poleiului. În proces au fost antrenate 129 utilaje speciale, iar 251 de muncitori au împrăştiat 1.856 tone de material antiderapant. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, vine cu un apel. Ministrul îndeamnă pietonii și conducătorii să fie atenți în trafic, să respecte regulile de circulație și indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

"Trebuie și în continuare să muncim pe drumurile naționale să se circule în siguranță. Noaptea trecută s-au efectuat continuu lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. Dorim ca cetățenii să ajungă cu bine la destinație, fără a-și pune viața în pericol", a menționat Chiril Gaburici.

Potrivit şefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, în ultimele 24 de ore, din cauza imprundenţei şoferilor au avut loc mai multe accidente, dintre care 4 grave, soldate cu 3 persoane decedate și 4 traumatizați, dintre care un minor.

Pentru informarea operativă despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, la întreprinderile de exploatare a drumurilor din teritoriu, inclusiv și la Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” funcționează serviciul în regim „non-stop” (telefon: 22-55-30; 74-89-61, email: serviciu@asd.md). De asemenea, pentru a vedea starea drumurilor, dar și imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră – accesați site-ul www.asd.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu