Chiril Gaburici despre Strategia de dezvoltare a IMM-urilor: 100 de femei înseamnă 100 de afaceri, deci 100 de motive să cred în viitorul creşterii economice a ţării

Embed:

După şedinţa Guvernului de astăzi, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a venit cu declaraţii privind implementarea Strategiei de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

"Noi o să-i susţinem pe toţi doritorii care se încadrează în criteriile de selectare, dar de fapt e o lege foarte importantă", a spus Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Ministrul a mai accentuat faptul că IMM-urile, constituie 98% din numărul total de companii din ţară şi oferă mai mult de 60% de locuri de muncă. Proiectul aprobat astăzi mai prevede că statul va învăța agenții economici cum să-și găsească parteneri externi de afaceri și va spori numărul de antreprenori informați despre cadrul legal care reglementează activitatea IMM-urilor

"De fapt, ceea ce facem noi, sunt lucuri reale, concrete care ar îmbunătăţi situaţia lor. Guvernul ajută în obţinerea accesului la finaţare şi creează condiţii pentru ca să funcţioneze mai bine", a mai specificat ministrul.

De asemenea, Guvernul va susține femeile în afaceri. Astfel, în fiecare an 100 de afaceri nou create de către femei vor fi finanțate cu granturi mici și alte zece afaceri cu potenţial de export – cu granturi pentru investiţii mari. Aceste acțiuni vor face posibilă crearea a 200 de locuri de muncă anual.

Chiril Gaburici se arată mulţumit de această iniţiativă şi crede în progresul ţării.

"100 de femei înseamnă 100 de afaceri, deci 100 de motive pentru mine personal să cred în viitorul creşterii economice a acestei ţări", a menţionat ministrul Economiei şi Infrastructurii.

În anul curent, IMM-urile vor avea acces la 197 de garanții financiare

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu