Chiril Gaburici despre proiectul "Drumuri bune pentru Moldova": Trebuie să avem drumuri calitative, nu facem drum pentru un an sau doi

În cadrul emisiunii Fabrika, din această seară, ministrul Economiei şi Infrastructurii a comunicat despre stadiul lucrărilor a programului  "Drumuri bune pentru Moldova". Chiril Gaburici a afirmat că este important să fie pus accentul pe calitate și că de mâine va fi lansată o hartă în care fiecare cetățean va putea să vadă ce se întâmplă  în Moldova. 

"Săptămânal încerc să ies și să vad care este situația, să văd dacă raportul pe care îl primesc zilnic este acel raport care este și în realitate.
Mergem foarte bine, pas cu pas, așa cum este planificat și cum stau planurile noastre. La moment avem deja 127 de km de drum în circa 165 de localități. În lucru acum mai avem înca 155 de localități. Eu vreau să pot comunica cu cetățenii și atunci când există vreo problemă, să fim informați ca să putem acționa.

Mâine vom lansa o hartă interactivă, iar fiecare cetățean poate să deschidă acest site și să vedă tot ce se întâmplă în Molodva, poate să vadă toată porțiunea de drum din regiunea aleasă, costul și compania care va lucra. În felul ăsta vom ști că în sate sunt oameni care pot monitoriza, iar dacă lucru nu se va face cum trebuie oamenii ne pot alarma și ne pot da informații.

Noi trebuie să avem drumuri calitative, nu facem drum pentru un an sau doi, facem drum pentru o perioadă foarte mare, iar cu timpul vrem să acoperim toată Moldova cu drumuri bune", a comunicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Pentru asigurarea calității, Chiril Gaburici a încurajat localnicii și autoritățile publice locale să sesizeze Ministerul, dar și Administrația de Stat a Drumurilor și Agenția pentru Supraveghere Tehnică dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în exploatare a acestora.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu