Chinezii, obligaţi să dea un examen înainte de a divorţa. Ce se întâmplă dacă pică testul

Pentru a reduce rata divorțurilor, China își obligă cetățenii să dea un examen înainte de a li se permite să pună capăt oficial căsniciei.

Mai multe oficii de stare civilă de pe teritoriul țării le cer cuplurilor să dea un examen din "mariaj și familie" înainte de a le fi acceptată cererea de divorț. Testul de două pagini cuprinde 15 întrebări la care trebuie să răspundă fiecare dintre cei doi soți, scrie Business Insider, potrivit ziare.com.

Oamenii sunt întrebați, de pildă, când este aniversarea căsătoriei, care este ziua de naștere a soțului/soției și a copiilor, care este mâncarea preferată a acestora, chiar și când sunt născuți socrii. De asemenea, trebuie să spună câte concedii au petrecut împreună, care sunt cele mai frumoase amintiri din viața de cuplu și care sunt motivele disensiunilor din prezent.

În final, cei doi soți trebuie să scrie un eseu în care să explice ce gândesc despre căsnicia și familia lor, de ce vor să divorțeze și care sunt planurile lor de viitor.

Dacă un cuplu obține mai mult de 60 de puncte dintr-un total de 100, oficialii trag concluzia că relația poate fi salvată.

Într-un caz relatat de agenția de știri Xinhua, în care soția a obținut 80 de puncte, iar soțul 86 de puncte, oamenii nu au fost lăsați să divorțeze din cauza punctajului ridicat.

Rolul chestionarului este acela de a contribui la "reducerea ratei divorțurilor și de a preveni divorțurile impulsive", susține Liu Chunling, directorul unui oficiu de stare civilă din provincia Jiangsu.

"Doar armonia a milioane de familii poate asigura armonia întregii societăți", spune Liu.

Rata divorțurilor se află în creștere în China, în contextul emancipării femeilor, dar și ca urmare a popularității site-urilor de social media și a aplicațiilor pentru întâlniri, care facilitează relațiile extraconjugale.

Aproape două milioane de cupluri chineze au depus cereri de divorț în prima jumătate a anului trecut, cu peste 10% mai mult față de aceeași perioadă din 2016, potrivit South China Morning Post.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu