Chinezii lucrează la un ranking social. Acesta ar putea avea consecinţe împotriva oamenilor

V-ați gândit vreodată că ce scrieți sau ce faceți pe rețelele de socializare poate avea consecințe în viața reală. Atunci trebuie să știți că aceste fapte tind să devină o realitate. Cel puțin în China. Și acolo vorbim de acel Big Data. Toate lucrurile și acțiunile noastre pe care le facem și care sunt înregistrate de calculatoare și care ni se atribuie nouă într-un mod sau altul.

Folosind aceste date, guvernul chinez lucrează la un fel de notă socială, un fel de scară a catalogării oamenilor în funcție de toate aceste date. Și aceste note atribuite vor avea consecințe împotriva oamenilor.

Spre exemplu, chinezii ar putea să nu mai poată să își cumpere un bilet de avion sau tren dacă au luat amenzi sau nu și-au plătit ratele, dacă au cumpărat lucruri restricționate sau dacă au făcut fapte interzise de lege, ca de exemplu: au răspândit zvonuri false pe internet.

Teoretic aceste lucruri trebuie să intre în vigoare, în China, până în 2020, dar câteva dintre fapte au început deja să fie înregistrate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu