China se confruntă cu o nouă lovitură economică dură pentru regimul lui Kim Jong-un

Muncitorii nord-coreeni din China sunt forțați să se întoarcă acasă, pe fondul sancțiunilor adoptate de Beijing împotriva regimului de la Phenian, au declarat surse pentru o agenție sud-coreeană.

O sursă a precizat că un număr mare de muncitori nord-coreeni au părăsit teritoriul Chinei, după ce nu au mai reușit să își prelungească vizele, scrie digi24.ro.

Pe 28 septembrie, autoritățile de la Beijing le-au cerut și firmelor nord-coreene de pe piața chineză să își sisteze activitatea.

"Peste 20.000 de nord-coreeni au lucrat în Dandong, însă numărul lor a scăzut mult după ce China și-a înăsprit sancțiunile", a declarat o altă sursă agenției de știri. "Mulți nord-coreeni sunt la biroul de imigrație și așteaptă să plece acasă", a adăugat sursa citată.

China, principalul partener comercial al Coreei de Nord, a intensificat recent monitorizarea vizelor pentru muncitorii nord-coreeni care lucrează în prelucrarea fructelor de mare și în fabricile de îmbrăcăminte, precum și pentru cei din sectorul componentelor electronice, din Dandong, Yanji și alte orașe.

În jur de 2.600 de muncitori din trei provincii – Liaoning, Jilin și Heilongjiang – au fost nevoiți să se întoarcă în Coreea de Nord.

Un număr estimat de circa 100.000 de nord-coreeni ar fi fost trimiși la muncă peste hotare, pentru a produce monedă forte în fluxurile financiare ale dictaturii de la Phenian, aproximativ 500 de milioane de dolari pe an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu