China își revine după pandemia de coronavirus. Se scot restricțiile de circulație

Embed:

China revine la ritmul normal de viață, după luni întregi de carantină totală. Graniţele au fost redeschise pentru turişti, la fel ca şi restaurantele şi mall-urile. Asta în ciuda faptului că în ultimele zile s-au înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus doar că de import.

Cei care vor ajunge la Beijing vor putea vizita Marele Zid Chinezesc, situat la 70 de kilometri de Capitală. Ce-i drept, a fost deschisă doar o secțiune a acestuia. Nu vor fi primiți 65 de mii de vizitatori zilnic, așa cum era anterior, ci doar o treime din acest număr. Accesul va fi permis doar în intervalul orar 09:00 și 16:00. Oamenii vor trebui să poarte măști și să respecte distanța socială. Mai mult, înainte să înceapă turul, turiştilor li se va măsura temperatura. 

Primii clienţi ai restaurantelor spun că le-a fost dor să mănânce în oraş şi să aibă libertatea de a circula în voie. 

"Simt că Beijingul a depăşit situaţia şi acum este foarte bine. Nu cred că vor mai fi confirmate cazuri de îmbolnăvire în situaţia actuală. De când riscul de contaminare a scăzut considerabil, simt că am scăpat de o mare problemă".

După două luni de izolare totală, au fost anulate restricțiile de călătorie și în provincia Hubei, epicentrul pandemiei de coronavirus. Ce-i drept, nu pentru toți și nu definitiv. Deocamdată, doar persoanele complet sănătoase vor putea să se deplaseze liber, însă chiar și acestea trebuie să evite vizitele în Wuhan. 

"Din 25 martie, în provincia Hubei vor fi anulate restricțiile de călătorie. Astfel, transportul va circula în regim obișnuit. Din 8 aprilie va fi reluată toată circulația în orașul Wuhan din provincia Hubei".

De luni, în provincie au început să fie dezinfectate trenurile și terminale care eliberează bilete.  

Orașul Wuhan, care are 11 milioane de locuitori, s-a izolat de restul lumii în 23 ianuarie, când bilanţul indica 600 de îmbolnăviri și 25 de decese. Măsura a fost extinsă, ulterior, în mai multe localități din Hubei, apoi în restul țării. Astfel, a fost sistată circulația transportului public, s-au închis aeroporturile și toate localurile publice. În termen record, chinezii au construit câteva spitale pentru a trata bolnavii de coronavirus. 

Așa cum au avertizat experții, virusul periculos s-a răspândit rapid în țările vecine, iar în 25 ianuarie a ajuns şi în Europa, mai exact în Franța.

Până acum, China a raportat puțin peste 81 de mii de cazuri de îmbolnăvire și aproape 3.300 de decese. Medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri și au reuşit să vindece peste 73 de mii de oameni.

loading...

Lasă un comentariu