China, deranjată de prezenţa unei nave de război americane în Marea Chinei de Sud

Embed:

Autoritățile chineze au monitorizat, urmărit și avertizat nava de război americană USS Lassen deoarece a intrat ilegal în apele din apropierea insulelor și recifelor disputate din Marea Chinei de Sud, relatează Reuters, citat de Agerpres.

"China cere ferm părții americane să gestioneze conștient situația, să corecteze imediat greșeala și să nu recurgă la acte periculoase sau provocatoare care amenință suveranitatea Chinei și interesele sale în domeniul securității", se arată într-o declarație difuzată pe site-ul ministerului.

Nava de război USS Lassen, distrugător de rachete ghidate, s-a apropiat marți la mai puțin de 12 mile nautice de insulele artificiale pe care Beijingul le construiește în Marea Chinei de Sud, a anunțat un responsabil american din Ministerul Apărării.

China consideră drept ape teritoriale zona de 12 mile nautice în jurul acestor insule artificiale construite pe insulițe, dar SUA resping această revendicare, estimând că China nu-și poate construi astfel o suveranitate asupra acestei zone strategice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu