China cere Statelor Unite să nu lege dosarul nuclear nord-coreean de discuțiile privind comerțul între cele două puteri.

China a cerut lui Trump să nu condiționeze schimburile comerciale de dosarul nord-coreean. Mesajul vine de pe o postare pe o rețea de socializare al președintelui american Donald Trump, care a acuzat Beijingul de lipsă de acțiune față de Phenian, relatează digi24.ro

„Considerăm că problema nucleară nord-coreeană și schimburile comerciale chino-americane sunt două subiecte distincte, care țin de domenii complet diferite” și care „nu trebuie discutate în comun”, a afirmat ministrul adjunct al Comerțului din China, Qian Keming, într-o conferință de presă. 

Oficialul chinez a răspuns la o întrebare privind postarea de sâmbătă de pe Twitter a lui Donald Trump, în care acesta părea să amenințe cu represalii împotriva Beijingului, acuzat că face prea puțin în ceea ce privește Coreea de Nord după noul tir cu rachetă balistică intercontinentală al Phenianului. 

Sunt extrem de dezamăgit de China. Foștii noștri lideri stupizi le-au permis să facă miliarde de dolari din comerț pe an, și totuși ei nu fac nimic pentru noi în privința Coreii de Nord, doar vorbe”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu