China a raportat, din greşeală, două CUTREMURE PUTERNICE

Administraţia pentru cutremure din China a anunţat, vineri, că a raportat din greşeală două seisme majore, alertele fiind de fapt "scurgeri accidentale" în spaţiul public ale unei simulări, scrie rtv.net.

Joi seară, administraţia a anunţat pe site-ul său că au avut loc două cutremure cu magnitudinea de 6,5 grade, la doar zece secunde distanţă unul de celălalt, în colţuri opuse ale ţării, în regiunea Xinjiang din extremitatea vestică şi în provincia Yunnan din sud-vestul ţării.

Informaţia a fost afişată pe site-ul instituţiei timp de cel puţin o oră, însă nu a fost difuzată şi pe microblogul acesteia, sursa din care mulţi chinezi află despre seismele produse în ţara lor.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, administraţia a declarat că alertele au făcut parte din exerciţiile de răspuns la situaţii de urgenţă. "O scurgere accidentală a simulării de cutremur a fost preluată de media şi dus la o neînţelegere", a indicat instituţia.

"După ce s-a întâmplat acest lucru, administraţia noastră a solicitat imediat serviciilor competente să şteargă informaţiile incorecte", se mai arată în comunicat.

China este o ţară cu intensă activitate seismică, frecvent afectată de cutremure importante. În urmă cu un deceniu, pe 12 mai 2008,un seism cu magnitudinea 7,9 a zdruncinat provincia Sichuan din sud-vestul ţării şi a provocat decesul a peste 85.000 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu