China a închis şi motorul de căutare online Bing, singurul serviciu străin rămas, după blocarea Google

Motorul de căutare pe internet Bing al Microsoft Corp, a fost blocat în China, a anunţat compania americană, miercuri, acesta fiind cel mai recent serviciu online străin care devine inaccesibil în ţara asiatică, scrie mediafax.ro.

"Confirmăm că Bing este în prezent inaccesibil în China şi analizăm următorii paşi", a anunţat compania americană.

Acesta este al doilea serviciu al Microsoft blocat de autorităţile chineze după ce, în noiembrie 2017, Skype a fost eliminat din magazinele de aplicaţii Apple şi Android.

Publicaţia The Financial Times informa, miercuri, citând o sursă, că China Unicom, o mare companie de telecomunicaţii deţinută majoritar de statul chinez, a confirmat că guvernul a cerut blocarea motorului de căutare online.

Bing era singurul motor de căutare online major străin din China. Microsoft a cenzurat rezultatele căutărilor online pe anumite subiecte considerate sensibile, potrivit legislaţiei locale.

Motorul de căutare online Google este blocat în China din 2010.

Măsurile de controlare a internetului în China au fost accelerate din 2016, pentru a combate criticile la adresa Partidului Comunist.

Miercuri, organismul de control al comunicaţiilor din China a anunţat că a eliminat peste 7 milioane de articole online şi 9.382 de aplicaţii pentru telefoanele inteligente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu