China: A fost anunţat al șaselea deces provocat de coronavirus

Embed:

(15:00) Noul virus apărut luna trecută în China a făcut şase victime în oraşul Wuhan (centru), cu două mai mult decât indica precendentul bilanţ, a anunţat marţi primarul acestui oraş aflat în centrul epidemiei, transmite marţi AFP, scrie agerpres.ro

Intervievat de televiziunea de stat CCTV, Zhou Xianwang a precizat că un număr total de 258 de persoane au fost infectate în oraşul său, iar 227 primesc încă tratament.

Tot marţi, autorităţile din China anunţaseră identificarea a 77 de cazuri noi, într-un moment în care multe alte ţări din Asia îşi intensifică controalele în faţa răspândirii noului virus, asemănător SARS, după ce acesta fusese la persoane din Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.

În total există 291 de cazuri confirmate şi 922 de pacienţi rămân sub observaţie în spitalele din China, au anunţat marţi autorităţile sanitare din această ţară.

(07:43) Situaţia din China se acutizează din cauza coronavirusului, care provoacă o formă de pneumonie. Trei pacienţi au murit până acum, iar alte 224 de persoane au contractat infecţia.

Autorităţile întreprind ample măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului. Pe internet a fost distribuit şi un filmuleţ în care pasagerii unui avion sunt scanaţi de medici pentru a verifica dacă nu prezintă simptome de boală.    

Din imaginile surprinse se poate observa cum doctorii sunt îmbrăcaţi în haine speciale de protecţie în timp ce le măsoară temperatura.

În Statele Unite, persoanele care au revenit din China au fost verificate direct pe aeroport.

Săptămâna trecută, virusul misterios a fost confirmat la un pacient din Japonia. Ulterior, jurnaliştii străini au relatat că au mai fost descoperite astfel de cazuri în Thailanda şi Coreea de Sud.

Presa străină transmite că pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor, oamenii trebuie să evite contactul cu animale vii, să nu consume ouăle şi carnea gătite bine şi să nu intre în contact cu persoane care prezintă simptome de răceală.

loading...

Lasă un comentariu