Chile NU va găzdui nicio etapă din Raliul Dakar pentru prima dată din 2008

Embed:

Chile rămâne fără Raliul Dakar pentru prima dată de când celebra cursă se desfăşoară în America de Sud. Conducere ţării a decis să renunţe la găzduirea cursei din cauza inundaţiilor din ultima perioadă.

Oficialii din Chile au decis ca în 2016 să nu găzduiască Raliul Dakar din cauza problemelor cauzate de inundațiile din nordul țării. Zona aridă din nordul țării a fost lovită pe 25 martie de inundații care au distrus zonele locuite din deșertul Atacama, una dintre atracțiile majore ale competiției, la aproximativ 800 kilometri nord de capitala Santiago.

În urma inundaţiilor au decedat 26 de persoane, iar alte 100 sunt date dispărute. Astfel, guvernul chilian a decis să aloce sinistraţilor mijloacele economice prevăzute pentru organizarea cursei.

"Ne pare rău că Chile nu va mai găzdui etape din Raliul Dakar, dar, în același timp, înțelegem că în urmă cu aproape trei săptămâni s-a întâmplat ceva teribil în deșertul Atacama. Raliul a trecut pe acolo timp de opt ani şi ştim foarte bine că regiunile Copiapo, Antofagasta sunt locuri care înseamnă mult pentru noi. Evident, chilienii au primit o lovitură grea, însă ştim că acest popor este rezistent, suntem sigur că vor reveni", a spus directorul raliului Dakar, Etienne Lavigne. 

Chile, alături de Argentina, sunt cele două țări sud-americane care în fiecare an au găzduit Raliul Dakar după ce cursa a părăsit Africa din motive de securitate în 2008.

Conform organizatorilor, Raliul Dakar va începe în capitala statului Peru, Lima pe trei ianuarie. Raliul va ajunge apoi în Bolivia, unde sunt programate trei runde. În 2014, Bolivia a găzduit etape la clasele moto și quad, iar în acest an s-a adăugat clasa auto.

Raliul Dakar se va încheia pe 16 ianuarie, în oraşul argentinian Rosario, localitatea natală a fotbalistului Barcelonei, Lionel Messi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu