Chicu spune că salariile deputaţilor nu vor fi micşorate. Vezi de ce

Premierul Ion Chicu spulberă dorinţa deputaţilor moldoveni de a avea salarii mai mici. După ce şi-au votat majorarea lefurilor, acum vor să renunţe la banii în plus. Doar că, din păcate pentru ei, vor fi nevoiţi să aştepte până la toamnă pentru a-şi vedea visul implinit. Salariile parlamentarilor vor rămâne mai mari, pentru că Guvernul nu va aviza pozitiv o iniţiativă a deputaţilor socialişti în acest sens. O spune chiar prim-ministrul Ion Chicu.

"Eu nu voi veni niciodată cu aviz pozitiv la iniţiativa de diminuarea salariilor, indiferent ai cui sunt. Tot timpul şi peste tot salariile deputaţilor sunt echivalente ori a miniştrilor, ori mai mari. La noi era un decalaj mare. Iar populismul ieftin, promovat inclusiv de instituţiile mass-media, nu face faţă şi nicicum nu contribuie la soluţionarea problemelor societăţii", a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a mai spus că Legea Bugetului de Stat nu trebuie modificată foarte des şi că acest lucru poate fi făcut fie vara, fie toamna, în noiembrie, ceea ce înseamnă că iniţiativa PSRM de a micşora lefurile parlamentarilor nu poate intra în vigoare mai devreme de luna iulie 2020, mai spune premierul. Chicu a precizat că, până la mijlocul anului curent, deputaţii vor primi salarii majorate.

Într-o declaraţie pentru Ziarul Naţional, prim-ministrul a calificat comentariile parlamentarilor PAS pe marginea acestui subiect drept speculaţii şi aberaţii. Chicu nu s-a oprit aici şi i-a numit pe aleşii poporului trişori ordinari şi populişti iresponsabili. 

De la începutul acestui an, deputaţii primesc salarii mai mari cu 4000 de lei, în urma unui amendament la Legea Bugetului, înregistrat de democratul Vladimir Cebotari, dar votat de majoritatea aleşilor poporului.   

loading...

Lasă un comentariu