Chicu: Peste 1.500 de angajaţi din ţară nu şi-au primit salariile pentru luna octombrie. Ce spune ministrul Finanţelor

1.525 de angajaţi din 64 de instituţii din ţară nu şi-au primit salariile pentru luna octombrie. Declaraţia a fost făcută de premierul Ion Chicu, în debutul de astăzi a şedinţei Guvernului. Totodată, ministrul Finanţelor, Sergiu Pușcuța, a spus că s-au luat măsurile necesare şi a dat asigurări că până cel târziu vineri lefurile vor fi achitate.

"Avem restanţe la achitarea salariului în sectorul bugetar pentru luna octombrie, deşi suntem deja în decembrie. La ora actuală, situaţia la ora 12:00, avem 1.525 de persoane din 64 de instituţii, care nu şi-au primit salariul. Ştiu, deja colegii de la Ministerul Finanţelor şi Trezorăria interacţionează cu aceste instituţii pentru a fi remediată problema", a precizat Ion Chicu.

În acest context, ministrul Finanţelor a spus că se lucrează intensiv la acest capitol, fiind vorba de o procedură tehnică, iar mâine sau vineri salariile vor fi deja achitate.

"În ultimele câteva zile s-a reuşit schimbarea situaţiei spre bine, s-au achitat în mare parte salarii. Ceea ce ţine de cei care încă au rămas fără salarii, se lucrează intensiv pentru a depasi acesta situaţie. Nu toti conducătorii acestor instituţii au semnăturile electonice şi acum ajutăm colegii din autorităţile locale ca să rezolvăm problema. Finanţările sunt deschise, mijloace financiare sunt, este o procedură tehnică pe care trebuie să o trecem acum ca să nu se mai repete această situaţie pe viitor. Credem că mâine, poimâne totul va fi deja achitat", a conchis Sergiu Pușcuța.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu