Chicu îl apără din nou pe Ciocoi: Declaraţiile ministrului au fost interpretate

Afirmaţie scandaloasă din partea premierului Ion Chicu. Acesta susţine că nu ştie ce înseamnă Frontul Popular, mișcarea de eliberare națională, care a existat între 1989 şi 1992.

În cadrul conferinţei de presă de la Reşedinţa de Stat, premierul Ion Chicu a fost întrebat ce crede despre declaraţia recentă a lui Aureliu Ciocoi, prin care acesta a lăsat să se înţeleagă că vinovat de izbucnirea conflictului armat de la Nistru s-ar face Frontul Popular.

"- Eu nu ştiu ce înseamnă Frontul Popular. - Cum nu ştiţi? Cel care a existat atunci pe timpul conflictului şi veteranii deja şi-au exprimat nemulţumire că au fost jigniţi prin aceste declaraţii. - Da, pot să înţeleg că, probabil, au fost jigniţi. Încă o dată pot să vă spun că a fost interpretat, inclusiv, de presă", a spus prim-ministrul, Ion Chicu. 

De asemenea, Ion Chicu a continuat să-l apere pe ministrul de Externe şi a spus că şi declaraţiile lui Ciocoi ar fi fost interpretate greşit. Mai exact, este vorba despre afirmaţia că Rusia a oprit conflictul armat de la Nistru, deşi armata rusă a comis un act de agresiune împotriva Moldovei.

"El s-a referit la misiunea de pacificatori, care a fost semnată între Republica Moldova şi Rusia din 1992. La aceasta s-a referit. Punct. Moţiunea respectivă este pe platforma parlamentară. Acolo se va discuta, bineînţeles, parlamentarii vor lua o decizie", a menţionat Ion Chicu.

Moțiunea simplă împotriva politicilor promovate de Ministerul de Externea a fost depusă de deputaţii PAS şi PPDA. Ei susţin că diplomația moldovenească este la cheremul Preşedinţiei, al unor interese străine, iar politica externă este utilizată drept instrument de compromitere a interesului naţional, care este aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Contactat telefonic de mai multe ori, ministrul Aureliu Ciocoi nu a răspuns pentru comentarii.

Anterior, câteva sute de veterani au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Externe şi au cerut demisia lui Ciocoi. Ministrul de Externe a fost criticat dur atât de analiști, cât și de veteranii războiului din 1992. Ciocoi a declarat că nu intenţionează să-şi dea demisia şi că declaraţiile sale au fost interpretate greşit.

loading...

Lasă un comentariu