Chicu: Arena Chişinău va fi dată în exploatare la sfârşitul lunii aprilie 2020

Complexul sportiv Arena Chişinău va fi dat în exploatare la sfârşitul lunii aprilie 2020. Despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV. 

Potrivit lui Chicu, la etapa actuală, complextul sportiv este, practic, fata. Rămân a fi semnate actele privind comunicaţiile.

Arena Chişinău urma să fie dată în exploatare de hramul Chişinăului, pe 14 octombrie curent. Lucrările însă au fost stopate, odată cu schimbarea Guvernului. 

PUBLIKA.MD aminteşte că startul lucrărilor de construcţie a complexului "Chişinău Arena" a fost dat în 14 octombrie 2018 în prezenţa membrilor Guvernului Filip şi fostului preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, care este iniţiatorul acestui proiect.

"Chişinău Arena" va avea o capacitate de 5000 de locuri. Complexul va dispune de o sală polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi o de parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Costurile totale estimate se ridică la peste 43 de milioane de euro.

 

loading...

Lasă un comentariu