Chiar dacă este ILEGAL, PSRM și ACUM au format Comisia specială pentru organizarea alegerii președintelui Parlamentului

Deputații ACUM și PSRM s-au întâlnit în şedinţa Parlamentului, chiar dacă Curtea Constituţională a anunţat ieri că termenul limită de învestire a unui nou guvern a expirat aseară, după 90 de zile de la validarea alegerilor parlamentare. Ceea ce înseamnă că azi, preşedintele ţării trebuie să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Totodată, cu încălcarea legii, deputații PSRM și ai binomului PAS-DA au creat Comisia pentru efectuarea alegerii președintelui Parlamentului din care fac parte trei deputaţi de la socialiști și doi din partea PPDA și PAS.

Deputaţii au luat o pauză şi urmează să se întrunească pentru a organiza procedura de alegere a speakerului.

Menţionăm că fostul judecător la Curtea Constituţională Victor Popa a declarat pentru Publika că șeful statului este obligat să dizolve Parlamentul. 

"Hotărârea Curţii este obligatorie, definitivă care nu poate fi supusă unei căi de atac. Deci preşedintele este obligat ca să emită decretul de dizolvare a Parlamentului. Deja de când a intrat în vigoare hotărârea Curţii Constituţionale Parlamentul urmează a fi dizolvat, dacă acele trei luni s-au epuizat", a spus Popa.

Totodată, Popa a explicat că sâmbătă Parlamentul nu poate să se convoace

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu