Cherif Chekatt - cea mai căutată persoană din Franţa. 720 de poliţişti şi militari sunt pe urmele atacatorui din Strasbourg

Embed:

Cherif Chekatt este la ora actuală cea mai căutată persoană din Franţa. 720 de poliţişti şi militari sunt pe urmele lui, iar autorităţile vor mai trimite încă 500. Iar paza târgurilor de Crăciun din ţară va fi suplimentată cu încă 1300 de poliţişti şi agenţi de securitate.

Poliţia a făcut apel la populaţie să anunţe de urgenţă orice informaţii care pot duce la localizarea şi prinderea suspectului. Tânărul musulman de 29 de ani era cunoscut autorităţilor care susţin că acesta ar fi intrat în contact cu elemente extremiste în perioada în care a fost închis pentru jaf armat.

Suspectul a fost condamnat de 27 de ori pentru diverse infracţiuni în Franţa, Germania şi Elveţia. El a avut probleme cu poliţia încă de la vârsta de 10 ani şi a fost condamnat pentru prima dată când avea 13 ani. Mai mult, părinţii lui şi cei 2 fraţi au fost condamnaţi la închisoare pentru implicare în activităţi extremiste.

Măsuri de securitate au fost luate şi în Germania, în zona oraşului Kehl, situat de cealaltă parte a graniţei, peste râul Rin. Având în vedere că atât Franţa cât şi Germania sunt membre ale spaţiului Schengen, nu există controale la graniţa comună.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu