Chemat la audieri de fracţiunea PDM, Ciocoi a spus că regretă afirmaţiile privind războiul de pe Nistru

Embed:

Deputații fracțiunii PDM s-au întrunit în ședință, în cadrul căreia au discutat inclusiv pe marginea subiectului moțiunii simple împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Potrivit unui comunicat de presă al fracţiunii PDM, ministrul a spus că "regretă această exprimare nereușită și își cere scuze în față cetățenilor Republicii Moldova și veteranilor războiului de pe Nistru".

"Totodată, șeful diplomației moldovenești a menționat că parcursul european și implementarea Acordului de Asociere cu UE  rămân  priorități ale politicii externe a țării.

Deputații democrați au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul național, ghidându-se de prevederile Constituției și a Acordului de pace din 1992.

Fracțiunea PDM și-a reiterat caracterul condiționat de susținere a Guvernului Chicu și promovarea pe plan extern a mesajului privind recunoașterea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internațional.

Membrii fracțiunii PDM l-au preîntâmpinat pe ministrul de Externe, dar și pe alți miniștri din actualul guvern, să se ocupe nemijlocit de activitatea executivă și să se abțină de la declarații politice, care dezbină societatea", se mai arată în comunicatul citat.

 

loading...

Lasă un comentariu