Cheltuielile pentru protecţie socială, în 2019, vor creşte cu aproape 30 la sută

Cheltuielile pentru protecţie socială, în 2019,  vor creşte cu aproape 30 la sută faţă de acest an. Cele pentru protecţia mediului vor fi mai mari cu 50 la sută. Prevederile se conţin în proiectul bugetului de stat, aprobat de către Guvern. Documentul va ajunge şi pe masa deputaţilor. 

Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru Învăţământ: 10,6 miliarde. Cu aproape un miliard mai puţin vor fi cheltuiţi pentru protecţia socială a populaţiei.

Incă 4 miliarde de lei sunt rezervaţi pentru Sănătate. 

Ordinea publică şi securitatea naţională vor costa bugetul 4,7 miliarde de lei, iar cultura, sportul şi tineretul - peste 760 de milioane. Pentru apărare vor fi alocate peste 620 de milioane de lei.

Guvernul prognozează că din taxele de drum plătite de şoferi, în fondul rutier, se va acumula peste un miliard de lei. Programul de reparaţie a drumurilor publice naţionale constituie 950 de mii de lei.

De asemenea, pentru drumuri, vom mai primi 1,6 miliarde de lei de la BERD şi BEI. Alte 150 de milioane de lei vor veni de la Banca Mondială, pentru reabilitarea drumurilor locale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu