Chef şi voie bună la Hânceşti. Oraşul marchează 518 ani de la atestarea documentară

Embed:

Este chef şi voie bună în municipiul Hânceşti. Oraşul marchează 518 ani de la atestarea sa documentară. Sărbătoarea a început cu o paradă.

Evenimentul a continuat cu un maraton. La cursă au participat aproximativ 120 de oameni, printre care şi turişti veniţi din SUA, România şi Ucraina.

"Este îmbucurător faptul că o să avem parte de traseu în oraş şi în pădure şi sperăm că va fi o cursă frumoasă."

La aniversare au fost prezenţi mai mulţi oaspeţi de onoare. 

"O ţară este puternică atunci când are foarte puternice şi sate, şi oraşe", a spus ambasadorul Poloniei, Bartlomej Zdaniuk.

"Să păstrăm acest obicei mulţi, mulţi ani înainte, să facem lucruri frumoase şi ca oraşul nostru, Hînceşti să devină unul prosper", a spus deputatul PDM, Anatolie Zagorodnîi.

Primarul oraşului a adresat un mesaj de felicitare tuturor locuitorilor.

"Sănătate multă tuturor cetăţenilor şi îmi doresc ca toţi cei plecaţi să revină acasă, să avem un oraş cu mai multă lume, cu mai mulţi tineri, cu mai mulţi copii", a spus primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari.

După masă, la Teatrul Verde din oraş, compozitorul Eugen Doga a susţinut un concert. Maestrul spune că a rămas impresionat de frumusețea orașului și că nu e pentru prima dată când participă la acest eveniment.

”Eu am fost anul trecut și până acum mă fudulesc cu impresiile pe care mi le-au făcut aici. Este ceva nemaivăzut nicăieri”, a spus compozitorul Eugen Doga.

”E o satisfacție și mulțumim pentru că se petrec astfel de evenimente frumoase.”

Seara, în centrul oraşului vor evolua mai mulţi artişti autohtoni, printre care Irina Rimes şi Alex Calancea-Band. Evenimentul va culmina cu focuri de artificii. În municipiul Hânceşti locuiesc aproximativ 20 de mii de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu