Chef și voie bună la Festivalul Național de Folclor Nicolae Glib. Pe scenă au urcat artişti din Moldova şi România

Embed:

Chef şi voie bună în satul Pepeni, raionul Sângerei. Sute de oameni au participat la Festivalul Național de Folclor "Nicolae Glib", organizat în satul de baştină al artistului.

Pe scena Casei de cultură au urcat mai mulţi interpreţi şi ansambluri din ţară şi de peste Prut.

"Îi mulţumim foarte mult domnului Nicolae Glib că a făcut această zi să ne odihnim şi noi puţin după atâta muncă. Foarte normal, totul foarte normal şi foarte distractiv".

"Cântecele, dansurile sunt frumoase şi ne simţim foarte bine, cu copii, cu buneii".

"Ne place muzica populară că aşa ne-am născut în sat unde sunt toate tradiţiile, obiceiurile frumoase".

În cadrul evenimentului, mai mulţi meşteri populari din regiunea de nord a ţării şi-au prezentat creaţiile.

"Mândria mea este portul popular de 25 de ani îl confecţionez după toate legile. Mai avem şi feţe de masă, băsmăluţe, broboade pentru costumul popular, trăistuţe, chiar ciorapi de lână", a spus meșterul popular Maria Ciobanu.

Consilierii locali din Pepeni i-au făcut maestrului Nicolae Glib şi o surpriză de neuitat: au denumit casa de cultură din sat în numele artistului.

"Este o personalitate atât care ne reprezintă comuna Pepeni, un artist al poporului, cetăţean de onoare al municipiului Sângerei, cetăţean de onoare al satului Pepeni", a spus primarul comunei Pepeni, Oleg Rotaru.

"Să ştiţi că m-a surprins şi sunt bucuros sau poate prea bucuros. Suntem într-o dispoziţie extraordinar de bună pentru că îi putem bucura pe consătenii mei din Pepeni cu un program extraordinar de frumos,cu multe cântece populare", a spus interpretul, artist al poporului, Nicolae Glib.

Cunoscutul interpret de muzică populară Nicolae Glib a împlinit în data de 10 mai 69 de ani. Festivalul Național de Folclor "Nicolae Glib" a ajuns la a treia ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu