Chef înainte de postul Paştelui. Cum obişnuiesc să-şi cinstească grecii strămoşii, care erau crescuţi de mici de Imperiul Otoman

Grecii din regiunea Macedonia au tras un chef de zile mari înainte să intre în postul Paștelui. Aceștia s-au îmbrăcat în costume tradiționale și au ieșit pe străzile din orașul Naoussa.

Dansurile, cântecele și voia bună au cuprins localitatea până târziu în noapte.

Carnavalul din Naoussa se concentrează în jurul a două personaje mitice și este unul dintre cele mai vechi și populare obiceiuri din Grecia.

Bărbații necăsătoriți se deghizează în Genitsaroi, adică ieniceri, copii care erau luați de mici de Imperiul Otoman și antrenați pentru a lupta în armata lor.

În mijlocul lor, se află Boule, adică mireasa, jucată tot de un bărbat. Aceștia joacă dansuri populare, iar, în paralel, au loc diferite spectacole de teatru.

”Noi păstrăm această tradiție și o practicăm an de an. În schimb, ea ne dă nouă viață și putere. Seara, după ce ne dăm jos costumele, nu putem merge de oboseală. dar ne întoarcem ulterior pentru a continua această tradiție”, a spus un participant la eveniment.

Carnavalul datează în că din secolul XVIII. Tinerii astfel îi comemorează pe strămoșii lor, care au fost luați de mici copii în armata otomană. Grecia a devenit independentă de Imperiul Otoman în 1830, însă regiunea Macedonia a rămas supusă Istanbulului până în 1912.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu