"Charlie Hebdo" a publicat un nou număr al revistei. Ediţia provoacă reacții în lumea musulmană

Embed:

Franţa nu se lasă îngenuncheată de terorişti. Ca în fiecare miercuri, "Charlie Hebdo" a publicat un nou număr al revistei. Pe coperta acesteia apare profetul Mahomed înlăcrimat care ţine în mâini sloganul "Je suis Charlie", mesajul de solidaritate care a unit în ultima săptămână milioane de oameni din întreaga lume. 

Trei milioane de exemplare ale revistei de satiră "Charlie Hebdo" au fost scoase la vânzare, faţă de obişnuitul tiraj de 60 de mii. Ediţia din această săptămână va fi tradusă în 16 limbi şi va fi vândută în 25 de ţări. Aceasta are titlul "Tous est Pardonne" - "Totul este iertat", interpretat de presa franceză drept un mesaj de iertare al profetului Mohamed adresat caricaturiştilor de la Charlie Hebdo.

"Este un caz excepţional. Tirajul din această săptămână a revistei 'Charlie Hebdo' este la fel de mare ca cel al unor publicaţii de top, cum sunt Le Monde, Liberation sau Figaro", a declarat o persoană.

"Îmi creşte inima atunci când distribui revista Charlie Hebdo. Charlie este aici, nu ne-a părăsit", a spus o persoană.

De cealaltă parte, noua ediţie care îl înfăţişează pe profetul Mahomed provoacă deja reacții în lumea musulmană. Mai multe grupări islamiste au apreciat că acest gest va aţâţa ura dintre confesiunile religioase. În context, Guvernul francez a mobilizat aproape 15 mii de polițiști și militari, care vor proteja în special şcolile şi locurile de cult. 17 oameni au murit în cele trei zile de teroare care au zguduit Franţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu