Cetele de colindători fac ultimele pregătiri pentru Crăciunul pe stil vechi

Embed:

Colindătorii fac ultimele pregătiri pentru Crăciunul pe stil vechi. Ei îşi aranjează costumele şi își selectează colindele pentru a-i încânta pe gospodari de sărbători.

Membrii Ansamblului "Sălcioara", din satul Molovata, raionul Dubăsari, pun la punct ultimele detalii pentru programul de sărbători. Ei petrec ore îşi în şir în Casa de Cultură din localitate pentru a învăţa colinde noi.

Femeile își aranjează cu mare grijă straiele și pun accent pe vestimentație: 

"Această ie, catrinta, o îmbrăcăm deasupra fustei, care este la fel albă. Și aceste colțișoare care la fel se combină cu ia şi fusta albă."

Toţi aşteaptă cu nerăbdare Crăciunul pentru că este o sărbătoare de suflet. În această perioadă, programul este încărcat:

"Pe unde avem timp pe unde nu avem, dar găsim si venim. Imi place toata cultura moldovenească şi toate cântecele, în cârjă, dar tot o sa vin."
 
"Obiceiul nu vrem ca să se piardă şi să fie acest obicei foarte frumos. Sperăm că în ziua de Crăciun vom duce vestea bună şi la sfântul lăcaş al Domnului. Şi dacă Domnul o să ne dea omăt, încă mai bine o să fie", se bucură Ina Popa, conducătoarea ansamblului.

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit în data de 7 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu