Cetăţenii străini care nu vor anunţa autorităţile că au intrat prin zona de securitate vor fi amendaţi

Embed:

Cetăţenii străini care vor intra în Moldova prin zona de securitate şi nu vor anunţa autorităţile moldovene de acest lucru vor fi amendaţi cu până la 400 de lei. O dispoziţie în acest sens a fost aprobată, miercuri, de Guvern.

"Încă aceste puncte nu sunt funcţionale, dar pregătirea lor este în curs. E vorba de elemente tehnice pe care le gestionează Ministerul de Interne. Eu cred că pe parcursul lunii iunie noi vom avea o claritate despre data de demarare a procesului", a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

În martie, autorităţile de la Chişinău discutau şi despre amplasarea unor posturi migraţionale la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană, care să monitorizeze fluxul de străini care intră în ţară. Tiraspolul a criticat această intenţie. Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a declarat că aceste posturi vor deveni operaţionale până la sfârşitul lunii.

"Aceste puncte nu sunt funcţionale, dar se efectuează lucrări, e vorba de elemente tehnice. Pe parcursul lunii iunie vom avea o claritate privind data de demarare a procesului", a declarat Carpov.

Conducătorii auto de pe ambele maluri ale Nistrului critică iniţiativa:

"Îşi fac de cap. Nu avem nevoi de de aceste posturi.".

"Cu un punct de control în plus, timp în plus. Ar fi mai bine dacă ţara ar fi întreagă. Trebuie să insistăm asupra rezultatelor în timpul negocierilor, dar să nu creăm mai multe puncte de control".

Controlul migraţional la frontiera administrativă de la Nistru este o condiţie de liberalizare a regimului de vize cu Uniunea Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu