Cetăţenii români ar putea să meargă în Statele Unite FĂRĂ VIZE

Embed:

Comisia Europeană a intensificat negocierile cu autoritățile de la Washington pe tema eliminării vizelor. Discuțiile au avut loc în contextul în care că Statele Unite mențin în continuare vizele obligatorii pentru cetățenii din cinci state membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru cetățenii români. 

Anunțul a fost făcut miercuri de reprezentanții Executivului European.

"În ultimele 12 luni s-au intensificat contactele cu SUA, atât la nivel politic, cât şi tehnic. Comisia Europeană a continuat să solicite Statelor Unite să coopereze în mai mare măsură cu cele cinci state membre afectate (…) pentru a avansa către deplina reciprocitate", a spus la o conferinţă de presă comisarul european pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, scrie libertatea.ro.

Acest subiect a fost abordat "la toate reuniunile oficiale între UE şi SUA", ultima dintre acestea având loc în noiembrie. Dimitris Avramopoulos a dat asigurări că Executivul comunitar va continua să colaboreze cu Statele Unite și implicit cu autoritățile din România, Bulgaria, Cipru, Croația și Polonia, state ai căror cetățeni au încă nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. 

Comisarul european a reiterat că obţinerea deplinei reciprocităţi în materie de vize pentru toate statele membre ale UE este ”prioritatea maximă” a Bruxellesului.

"Experienţa recentă demonstrează că dialogul diplomatic constant dă rezultate pozitive şi ne aşteptăm la această abordare de asemenea în relaţia cu SUA", a mai menţionat Avramopoulos. Executivul comunitar a reafirmat că ar fi "contraproductivă" o reintroducere temporară a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii americani, aşa cum cum solicită Parlamentul European să se răspundă ca urmare a lipsei progreselor în negocierile cu SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu