Cetăţenii moldoveni aflaţi ilegal în Federaţia Rusă îşi pot legaliza şederea

Embed:

Peste 250.000 de moldoveni, care se află ilegal în Federaţia Rusă, îşi pot legaliza, de astăzi, şederea. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Igor Dodon, potrivit căruia, autorităţile ruse au aplicat o amnistie migrațională.

De asemenea, alți 17.500 de moldoveni, care au fost expulzaţi după ce au încălcat legea rusească, se vor putea întoarce în Federaţia Rusă.

Moldovenii care au depășit regimul de ședere pe teritoriul rus se pot adresa la secțiile locale pentru probleme migraționale din Rusia, pentru a-şi legaliza şederea până în data de 20 martie.

"A fost luată decizia şi a fost aprobat mecanismul pentru o amnistie migraţională pentru cetăţenii Republicii Moldova care se află în Federaţia Rusă şi cei care se găsesc pe teritoriul Republicii Moldova. Care au încălcări a legislaţiei Federaţie Ruse şi sunt pasibili pentru a fi expulzaţi sau a li se interzice intrarea în Federaţia Rusă", a spus preşedintele Igor Dodon. 

Amnistia migraţională se referă şi la moldovenii care au interdicţie de a intra în Federaţia Rusă. Lista cu cei 17.500 de persoane va fi publicată peste două zile.

Preşedintele Igor Dodon a mai anunţat că mai multe companii viti-vinicole din ţara noastră care au fost inspectate luna trecută de Rospotrebnadzor vor fi acceptate pentru a exporta vin în Federaţia Rusă.

"Din cele 13 întreprinderi viti-vinicole care au fost verificate în ultimele două săptămâni de experţii Roselhoznadzor. Cred că până la sfârşitul săptămânii curente sau începutul săptămânii viitoare, va fi luată o decizie. Marea majoritate vor fi acceptate", a declarat Dodon. 

Potrivit preşedintelui ţării, în următoarele două săptămâni, o echipă de la serviciul federal sanitar rus va inspecta mai multe companii de fructe şi legume din ţara noastră. Și asta pentru a le oferi posibilitatea să reia exporturile în Federația Rusă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu