Cetăţenii mai multor ţări nu vor avea nevoie de vize pentru a veni în Republica Molova

Locuitorii din Australia, Bahamas, Barbados, Malaezia, Noua Zeelandă, Hong Kong, Republica Seychelles şi Regiunea Administrativă Specială Macau din China vor putea vizita Republicii Moldova fără vize.

Termenul de şedere a străinilor, însă, nu trebuie să depăşească 90 de zile în decursul a 6 luni de la prima intrare pe teritoriul Moldovei. Cetăţenii ţărilor menţionate mai sus, care vor intenţiona doar să tranziteze teritoriul Republicii Moldova, vor avea nevoie de vize.

Astfel, aceste ţări vor face parte din lista statelor terţe ai căror resortisanţi sunt scutiţi de viză. Această listă face parte din proiectul de lege, care a fost elaborat pentru a organiza, uniformiza şi structura cadrul juridic naţional privind regimul de traversare de către străini a frontierei de stat a Moldovei în conformitate cu Regulamentul Consiliului Europei.

Potrivit proiectului, documentul va facilita cooperarea economică, mobilitatea cetăţenilor, atragerea investiţiilor. De asemenea, aceste prevederi vor contribui la dezvoltarea turismului, dar şi a altor sectoare prioritare pentru Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu