Cetăţenii Kîrgîzstanului se pregătesc pentru referendumul de duminică

Embed:

Cetăţenii Kîrgîzstanului se pregătesc pentru referendumul de duminică. Aceştia vor hotărî mâine dacă ţara lor va deveni sau nu prima democraţie parlamentară din Asia Centrală.

Preşedintele interimar de le Bişkek, Rosa Otunbaieva, a declarat că referendumul de duminică este crucial pentru reinstaurarea ordinii după confruntările interetnice violente de la începutul acestei luni. Ea s-a declarat sigură de succesul referendumului, chiar şi fără participarea populaţiei din sudul Kîrgîzstanului. Oamenii sunt, însă, sceptici că în ceea ce privește stabilitatea promisă de autorități după plebescitul de duminică.

Alegătorii vor decide mâine dacă susţin sau nu planul Guvernului interimar de a oferi mai multe împuterniciri Parlamantului. Rusia şi Statele Unite, cu baze militare în fosta republică sovietică, susţin eforturile Guvernului interimar de la Bișkek. În jur de șase sute de oameni au murit și câteva mii s-au refugiat în Uzbekistan, la începutul acestei luni, în urma atacurilor kîrgîzilor asupra etnicilor uzbeci.

loading...

Lasă un comentariu