Cetăţenii, îndemnaţi să semneze o petiţie pentru demiterea ministrului Justiţiei, Olesea Stamate

Cetăţenii sunt îndemnaţi să semneze o petiţie online pentru demiterea ministrului Justiţiei, Olesea Stamate. Motivul invocat de autorii petiţiei este că aceasta ar fi făcut mai multe greşeli, inclusiv privind concursul de selectare a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General.

"Se cere demisia ministrului de Justiției, Olesea Stamate, în baza mai multor greșeli efectuate pe parcursul aflării în această funcție. În urma efectuarii concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, deja se înțelege cum se va "curăți" sistemul. Lipsa de verticalitate, curaj și cunoștințe necesare sunt unele din calitățile care nu o face demn de această funcție", se notează în petiţia publicată pe site-ul www.change.org.

PUBLIKA.MD aminteşte că şi liderul PL, Dorin Chirtoacă, a cerut demisia ministrului Justiţiei, fiind dezamăgit de rezultatele concursului cu privire la preselecția candidaților la funcția de Procuror General.

Amintim că Ministerul Justiției a ales patru candidaţi pentru funcţia de Procuror General, care vor fi propuşi Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba de juristul Vladislav Gribincea, despre care se vehicula că ar fi favoritul cursei. Pe lângă Gribincea, au fost aleși fostul procuror din Găgăuzia, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru, dar şi Veaceslav Soltan.

În competiţia finală nu a ajuns însă Ştefan Gligor candidatul pentru care societatea civilă a semnat o petiţie ca să-l înainteze în concurs.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu