Cetăţenii, în siguranţă! Poliţiştii vor patrula pe biciclete prin Bălţi şi Cahul (VIDEO)

Embed:

Din toamnă, poliţiştii vor patrula pe biciclete prin Bălţi şi Cahul, nu doar pe drumurile şi prin parcurile din Capitală. Anunţul a fost făcut de şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, pe pagina lui de Facebook.

Autorităţile au lansat şi un spot prin care vorbesc despre meseria de inspector de patrulare pe două roţi.

"Suntem o echipă de poliţişti pe biciclete care supraveghem zonele de parc, acolo unde nu pot ajunge alţi colegi de-ai noştri. Staţiile pe care le soluţionăm sunt diferite, parcarea neregulamentară, aruncarea gunoiului, supravegherea zonelor de joc pentru copii, acordarea primului ajutor medical. Pe bicicletă, suntem mai degrabă un partener de încredere şi am întâlnit multă lume care vrea să ne ajute", a menţionat Alexandru Pânzari.

Angajaţii IGP au fost instruiţi să meargă corect pe biciclete, să le repare şi chiar să reţină infractori în timp ce se deplasează pe două roţi. Ideea de a lansa acest proiect în oraşele Bălţi şi Cahul îi aparţine şefului IGP şi a fost susţinută de conducerea Ministerului de Interne şi de reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite în Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu