Cetăţenii din Corjova sunt impuşi să semneze că nu vor participa la scrutinul din 5 iunie

Embed:

Miliţia transnistreană nu permite concurenţilor electorali din Corjova, Dubăsari, să organizeze întâlniri cu alegătorii, iar persoanele cu drept de vot sunt puse să semneze că nu vor participa la scrutin. Declaraţia aparţine primarului suspendat al satului Corjova, Valeriu Miţul, şi a fost făcută pentru agenţia Info-Prim Neo.

Potrivit lui Miţul,  toţi agenţii economici au fost chemaţi la miliţie şi obligaţi să declare în scris că nu vor participa la alegerile locale. Consilierii sunt ameninţaţi şi doar unora li se permite să organizeze întâlniri cu alegătorii.  În opinia lui Miţul trupele de menţinere a păcii "ar trebui să se ocupe de organizaţiile căzăceşti, dar nu fac nimic".

Valeriu Miţul mai spune că poliţia ar trebui să-i apere pe cetăţenii din stânga Nistrului. Potrivit primarului suspendat al satului Corjova, comitetele căzăceşti pregătesc noi provocări pentru ziua de 5 iunie.

Menţionăm că localitatea Corjova, aflată în stânga Nistrului, se subordonează autorităţilor de la Chişinău. Tiraspolul, susţine, însă, că localitatea este o suburbie a oraşului Dubăsari. Din acest motiv, autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol blochează procesul de votare aici la fiecare scrutin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu