Cetăţenii continuă să APRECIEZE. Pavel Filip a publicat scrisoarea unei femei care îi mulţumeşte de pensie

Pavel Filip a publicat, cu câteva zile în urmă, pe pagina sa personală de facebook, scrisoarea unei femei care îi mulţumeşte de pensie.

"Am primit zilele acestea o scrisoare de la o doamnă din Bălți, mulțumită de efectele reformei pensiilor. Doamna a lucrat aproape 20 de ani după pensie și a fost plăcut surprinsă de inițiativa noastră de a recalcula pensia celor care muncesc chiar și după ce s-au pensionat.

Calculele ne arată că, în acest exemplu concret, pensia doamnei va crește de la anul cu peste 1000 de lei, de la 1923 lei – la 3109 lei. Astfel de reacții de la oameni ne încurajează să mergem înainte cu reformele pe care le-am început.

Avem un sistem de pensii echitabil și, deși pensiile sunt în continuare mici, ele cresc și vor crește. #cifrelenumint", a scris premierul pe pagina sa de facebook.

PUBLIKA.MD reaminteşte că circa 50 de mii de oameni, care s-au pensionat în 2012 și 2013, primesc mai mulți bani din aprilie. De asemenea, începând cu data de întâi octombrie vor fi valorizate şi indemnizațiile pentru limita de vârstă a persoanelor care s-au pensionat în perioada 2014 - 2017.

CITEŞTE ŞI BĂTRÂNEȚE FĂRĂ GRIJI. După valorizarea pensiilor, vârstnicii primesc pensii mai mari


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu