Cetăţenii americani aflaţi în Marea Britanie, îndemnaţi să nu iasă în evidenţă pe perioada vizitei preşedintelui Trump în Londra

Embed:

Ambasada Statelor Unite la Londra i-a rugat pe cetăţenii americani aflaţi în Marea Britanie să fie prevăzători şi să nu iasă în evidenţă pe perioada vizitei preşedintelui Donald Trump, care va avea loc vineri, 13 iulie.

Mesajul vine în contextul în care sunt anunţate proteste şi demonstraţii de amploare anti-Trump, la care ar putea participa 50 de mii de oameni.

Activiştii au promis că va fi "un carnaval al rezistenţei". Poliţia Britanică a avertizat că vizita de stat va pune presiune pe serviciile de securitate. De altfel, fiecare secţie de poliţie din Anglia şi Ţara Galilor a trimis agenţi la Londra pentru asigurarea paza înaltului oaspete.

Din cauza protestelor, aproape întreg programul oficial al lui Donald Trump se desfăşoară în afara Londrei: se va întâlni cu regina la palatul Windsor, cu premierul britanic la reşedinţa din Chequers, iar ulterior va fi invitat la un dineu care va avea loc lângă Oxford.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu