Cetăţeni moldoveni, implicaţi în trafic de droguri şi contrabandă cu ţigări în România (VIDEO/FOTO)

Embed:
Mai mulţi moldoveni, împreună cu cetăţeni români şi ucraineni, au fost reţinuţi în România, fiind acuzaţi de contrabandă cu ţigări şi trafic de droguri. Aceştia făceau parte din trei grupuri infracţionale care acţionau în raza judeţelor Iaşi şi Suceava. 
 
Potrivit informaţiilor, cele trei grupări, Oprişeni, Prisăcani şi Albineţ, au fost filate din ianuarie 2017. Astfel în această perioadă, s-a constatat că două dintre grupuri, moldoveni şi români, interconectate, introduceau ţigări prin contrabandă în România. Grupările le colectau, transportau, depozitau şi comercializau prin intermediari sau direct. Membrii acestora aveau legături bine închegate între ei, pe segmente relaţionale, având sarcini diferite, în funcţie de posibilităţile de acţiune în cadrul grupului.
 
Cel de al treilea grup, format din cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, a acţionat pe raza municipiului Iaşi, cu ramificaţii şi pe raza judeţului Suceava, în scopul introducerii ilegale, colectării, transportulului, depozitării şi comercializării de ţigarete provenite din contrabandă. Totodată s-a stabilit faptul că membrii săi erau implicaţi şi în traficul de droguri.
 
În urma percheziţiilor efectuate în 38 de locaţii din judeţele Iaşi şi Suceava, poliţişti români de frontieră, jandarmi şi poliţişti din Iaşi şi Suceava, au fost descoperite 69.528 pachete (1.390.560 de ţigarete), diferite mărci, valoarea cărora se ridică la 646.496 de roni (echivalentul a 138.542 de euro).
 
"De asemenea, au fost descoperite o folie de plastic de culoare neagră cu o substanță vegetală de culoare verde-olive (în amestec cu tutun, cu miros înțepător), o substanță vegetală de culoare verde olive, țigarete rulate artizanal ce conțin materie vegetală de culoare verde olive, folii de staniol în care se găsește substanță vegetală, o rolă cu hârtie subțire, 10 aparate de mărunțit tip grinder, cu urme de materie vegetală, diferite recipiente ce conțin urme de materie vegetală, patru autovehicule, în valoare de aproximativ 17.000 de euro, 39 telefoane mobile de diferite mărci şi 31 cartele SIM, două carduri de memorie, două pistoale, o armă de vânătoare, opt cartușe, un box, un baston metalic tip telescop, suma de 61.320 lei, 625 lire sterline, 13.120 Euro, 100 USD , diferite înscrisuri utile cauzei", se arată în comunicatul poliţiei de frontieră română.
 
În total, 35 de persoane sunt cercetate penal pentru contrabandă cu ţigări, iar patru persoane - pentru trafic de droguri. Şapte dintre membrii grupărilor au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Pe numele acestora se va cere mandate de arest preventiv pentru 30 de zile. 
 
Cercetările continuă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu