Cetăţeanul Turciei, reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu un paşaport fals, trimis în judecată

Cetăţeanul Turciei, reţinut acum două săptămîni pe Aeroportul Internaţional Chişinău în timp ce intenţiona să treacă frontiera de stat cu un paşaport irakian fals, va compărea pe banca acuzaţilor.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a acestuia în judecată, inculpatul fiind cercetat în stare de arest.

Pe 5 septembrie 2017, având intenţia de a se îmbarca pe cursa aeriană Chişinău - Erbil TTCMKA de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, inculpatul a prezentat la control un paşaport fals, pe numele unui cetăţean al Irakului.

Potrivit INTERPOL, inculpatul, în vârstă de 21 de ani, se află în căutare internaţională pentru comiterea unui omor în oraşul Istanbul din Turcia.

De asemenea, s-a constatat că blancheta paşaportului cetăţeanului Republicii Irak prezentat Poliţiei de Frontieră de către inculpat figurează ca fiind sustrasă în anul 2014 din provincia NINEWA din Iraq, aflată sub controlul organizaţiei teroriste ISIS.

Bărbatu riscă o amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 5 ani.

CITEȘTE ȘI: Detalii în cazul cetăţeanului turc, reţinut pe Aeroport. A încercat anterior să mituiască un poliţist de frontieră

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu