Cetățeanul român infectat cu coronavirus, supus unor teste medicale suplimentare. Care este starea pacientului

Starea de sănătate a cetățeanului român infectat cu coronavirus este bună, în prezent acesta fiind supus unor teste medicale suplimentare, informează într-un comunicat Ministerul român de Externe, transmite digi24.ro

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români, mai anunță MAE.

Un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat, vineri, la unitatea medicală în care este internat cetățeanul român infectat cu coronavirus și a primit date despre starea pacientului.

De asemenea, Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone, cât și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale, precizează MAE.

Românul infectat cu coronavirus se număra printre cei 17 cetățeni români - 15 membri ai echipajului și doi pasageri - aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess. Vasul a fost plasat în carantină într-un port din Japonia din data de 4 februarie.

Românul a fost diagnosticat joi cu noul tip de coronavirus din China, a fost debarcat și dus la spital. Românul făcea parte din echipaj și lucra de 10 ani pe vasul de croazieră Diamond Princess. Acesta era angajat la bucătărie. Soția sa face și ea parte din personalul de bord.

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess infectat cu coronavirus este din Bascov, județul Argeș, a declarat primarul din localitate. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, nu a mai venit însă acasă de șase ani.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au spus, joi, că nu este vorba despre un caz sever, dar românul va fi tratat oricum în Japonia. La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat la Digi24 că nu se pune problema ca acesta să fie adus în România până nu se vindecă. 

loading...

Lasă un comentariu