Cetăţean sirian, amendat cu 110.000 de lei după ce a încercat să obţină fraudulos un permis de şedere

Embed:

Un cetăţean sirian va plăti o amendă în mărime de 110.000 de lei, după ce a încercat să influenţeze funcţionari din cadrul Biroului Migraţie şi Azil. 

Potrivit anchetei, condamnatul a apelat la un alt cetățean sirian, domiciliat la Chișinău, care pretindea că în schimbul unei sume de 4.000 de euro, ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil, în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care anterior i-a fost refuzată de către autorități.

Primind suma pretinsă, acesta a încercat să-şi soluționeze "problema", adresându-se la mai multe persoane şi oferindu-le diverse sume de bani.

Prin urmare, procurorii anticorupţie, ofiţerii SIS şi CNA au reținut doi sirieni, un turc, un israelian, un iordanian și doi moldoveni, printre care un fost angajat al BMA. 

Toţi cei şase sunt cercetați penal, având statut de învinuit pe o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii traficului de influență.

Doi învinuiți se află în arest preventiv, un altul – în arest la domiciliu, ceilalți trei învinuiți au interdicție de a părăsi țara.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu