CES 2018. Hyundai intenționează să lanseze o sportivă cu sistem de propulsie hibrid

Presa internațională speculează de mai mulți ani că Hyundai intenționează să lanseze o sportivă cu sistem de propulsie hibrid, iar constructorul sud-coreean a confirmat aceste informații cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), scrie automarket.ro.

"Nu vă pot spune mai multe despre acest subiect, dar cu siguranță facem asta. Săptămâna aceasta, după CES, voi analiza un astfel de proiect", a explicat Luc Donckerwolke, directorul departamentului de design al Hyundai, în cadrul unui interviu acordat publicației australiene Drive.

În plus, sursa citată a primit o confirmare suplimentară din partea lui Yang Woong Chul, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al constructorului asiatic. Astfel, sportiva urmează să beneficieze de un sistem plug-in hybrid și să fie dezvoltată de divizia de performanță N, condusă în prezent de Albert Biermann, fost inginer la BMW M.

Potrivit unor surse neoficiale, inginerii Hyundai intenționează să obțină cu noua sportivă performanțe apropiate de cele oferite de Lamborghini Huracan și Porsche 911 Turbo.

Noua sportivă face parte din strategia de lansare a 18 modele electrificate până în 2025.

În acest segment, nouă atracție a sud-coreeniilor este Hyundai Nexo, un SUV electric alimentat cu hidrogen care promite o autonomie de 800 de kilometri și care va fi lansat pe piață în prima parte a acestui an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu