"Cernobâlul" de lângă lacul Valea Morilor. Maratonistul Iulian Bercu vine cu o propunere pentru autorităţi

Jurnalistul și maratonistul Iulian Bercu, care a parcurs în acest an 170 de km la ultramaratonul Ultra Trail du Mont Blanc, este revoltat de felul în care arată "partea neagră" a lacului Valea Morilor din Capitală. Bercu propune ca în locul "cimitirului" aventurii, fostul parc de distracţii Aventura parc, să fie construit terenuri de sport. 

CITEŞTE ŞI: Performanță inedită. Un moldovean a parcurs 170 de kilometri în cadrul ultramaratonului de pe Mont-Blanc

"Azi am avut din nou "plăcerea" să alerg pe "partea neagră" a lacului Valea Morilor - pe la "cimitirul aventurii". O "cărare betonată", fără lumină, de lățimea unui biciclist și jumătate, care trebuie să facă față fluxului de alergători, cicliști, părinți cu copii și tot felul de gadjetomani mobili. Terenul de 3 ha (0,5 ha au plecat la Federația de Fotbal), unde se află acest "cimitir", teoretic este proprietate publică. Deci, teoretic, trebuie să fie de utilitate publică, dar nu un depozit gratuit de fier vechi. Aici trebuie să fie amplasate terenuri publice de sport, multifuncționale, pentru cei care practică fitness-ul sub cerul liber, voleiul, baschetul, minifotbalul, tenisul pe nisip, voleiul pe nisip, fotbalul pe nisip, badmintonul, alpinismul. Demult există soluții pentru terenuri multifuncționale pe spații restrânse, pentru a cruța copacii", a scris Iulian Bercu pe pagina sa de Facebook.

Bercu mai susţine că "autoritățile municipale AU bani pentru încă un teren pentru copii și fitness sub cerul liber. Autoritățile centrale TREBUIE să investească în dezvoltarea infrastructurii sportive". El a mai spus că va face o solicitare oficială pentru a afla care este statutul terenului. 

"Orice companie din TOP10 își va asuma cu plăcere sponsorizarea construcției unui teren multifunctional, în scopul promovării! Desigur, dacă acest teren nu se "coace" acum pentru un nou micro-cartier de elită.

În această săptămână voi transmite o solicitare oficială pentru a ști statutul și perspectivele acestui teren. Dacă mai vrea cineva să se alăture, vă poftesc.

Și acum răspund la inevitabilele întrebări:

1. Nu, nu e proiect politic.

2. Nu, nu e din cauza campaniei electorale.

3. Nu, nu e plătit de cineva care vrea să ia terenul într-un parteneriat public-privat cu scopul oficial de a construi un Centru de Reabilitare a Sportivilor Emeriți, după care să răsară un hotel, hipermarket sau un cartier de elită.

4. Da, va apărea problema rândului sportivilor la aceste terenuri.

5. Da, ele vor avea cheltuieli de gestionare curentă care trebuie acoperite.

6. Da, e mai simplu de scuipat, de spus că Moldova e o țară de rahat și nu poți face aici nimic și de băgat palma-n ... mai călduț.

7. DA, eu am un INTERES PERSONAL! Să fie iluminat acest sector și să fie lărgită pista pentru alergători, deși, eu prefer să mă antrenez pe dealuri, mai departe de oameni!", şi-a încheiat mesajul Iulian Bercu. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu