Cererea PL de renumărare a voturilor a fost respinsă. Chirtoacă: Vom ataca decizia la Curtea de Apel

Embed:

(UPDATE 13:10) Candidatul liberal la funcția de primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă a anunțat că va ataca decizia la Curtea de Apel. "Vom ataca decizia la Curtea de Apel. Considerăm întemeiată necesitatea renumărării voturilor, pentru a ști clar cine și cât a acumulat. Eu cred că o zi de muncă pentru patru ani de liniște nu strică. Am prezentat mai multe probe decât data trecută, porbe au fost suficiente. Vom trece prin toate instanţele și sperăm că vom primi acceptul de renumărare", a spus Chirtoacă.

Sesizarea depusă de Partidul Liberal privind iniţierea procedurii de renumărare a voturilor pentru CMC a fost respinsă de către Judecătoria Centru, ca fiind neîntemeiată.

Astfel Partidul Comuniştilor va deţine majoritatea în consiliu, 26 de mandate, contra 25 ale AIE.

Consilierul liberal Teodor Cârnaț a declarat că decizia instanței este una tendențioasă, în favoarea PCRM. "S-au adus probe suficiente, dacă erau renumărate voturile Alianța pentru Integrarea Europeană obţinea încă un mandat", a mai spus Cârnaț.

Amintim că, Partidul Liberal a cerut renumărarea voturilor exprimate pentru Consiliul Municipal Chişinău, invocând fraude. Ei cred că în urma renumărării, rezultatul alegerilor ar putea influenţa distribuirea mandatelor de consilier. Comuniştii spun că PL încearcă, prin orice metode, să tergiverseze procesul validării mandatelor de consilier.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu