Cererea la aparatele de aer condiţionat s-a triplat

Embed:

Moldovenii nu şi-au pregătit din timp locuinţele pentru caniculă. Drept urmare, în plin sezon estival, cererea la aparatele de aer condiţionat s-a triplat, iar lucrătorii de la firmele de instalare lucrează în regim alert.

Administratorii firmelor de instalare a aparatelor de aer condiţionat spun că s-au aşteptat ca cererea pentru serviciile lor să screască. De aceea, şi-au majorat numărul de angajaţi. Instalarea unui aparat costă aproximativ o mie de lei.

"Cererea la instalarea aparatelor de aer condiţionat a crescut de aproximativ 5-6 ori. Acest lucru este legat de faptul că mulţi oameni nu s-au gândit din timp, cum vor rezista pe caniculă. De aceea, echipele noastre lucrează acum în regim alert, deşi ne-am pregătit şi avem de patru ori mai mulţi lucrători", declară Serghei Poberejnâi, director, firmă de instalare a aparatelor de aer condiţionat.

Reprezentanţii magazinelor specializate şi-au completat şi ei stocurile ca să facă faţă cererii. "Primul model porneşte de la 4300 de lei, care este pentru 25 de metri pătraţi. Şi ultimul este pentru o suprafaţă aproximativ de 60 de metri pătraţi, care este peste 9 mii de lei", precizează Sandu Zagorodnâi, reprezentant, magazin specializat.

Cele mai performante aparate de aer condiţionat consumă cu 50 la sută mai puţină electricitate decât un aparat simplu şi, practic, nu fac zgomot. Preţul acestora ajunge la zece mii de lei. Comercianţii spun că cererea pentru aparatele de aer condiţionat va scădea abia din luna septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu