Cercetătorii, SURPRINŞI. Fenomenul CIUDAT prin care trec albinele în timpul eclipselor solare

Toate ființele de Pământ se comportă ciudat în timpul unei eclipse solare. De exemplu animalele experimentează o stare de confuzie din cauza dispariției Soarelui, care le perturbă ritmul circadian.

Însă, albinele au un comportament mult mai bizar.

În acest sens, peste 400 de oamenii de știință și studenți au instalat 16 stații de monitorizare acustică în Oregon, Idaho și Missouri, pentru a asculta și înregistra orice albină. Sistemul care a fost testat de biologul Candace Galen era alcătuit din mici microfoane USB.

Cercetătorii au analizat în laborator toate datele culese de cele 16 dispozitive amplasate în preajma roiurilor de albine. Astfel, au descoperit că albinele au devenit în mod bizar extrem de silențioase și au încetat să mai zboare.

"Am anticipat, pe baza rapoartelor din literatura de specialitate, că activitatea albinelor va scădea pe măsură ce lumina va fi redusă. Nu m-am așteptat ca schimbarea să fie atât de abruptă", a declarat Galen. 

Acesta credea că albinele ar continua să zboare până când era întuneric total și abia atunci s-ar fi oprit complet.

Un alt lucru bizar pe care l-au descoperit cercetătorii este acela că înainte de a se produce eclipsa, albinele nu s-au mai aventurat în zbor pe distanțe atât de lungi, precum ar fi făcut-o în mod normal. Probabil, pentru a ajunge cât mai repede la stup, înainte ca Soarele să dispară de pe cer brusc.

Această constatare ne sugerează că un al șaselea simț le spune că urmează să se producă acest fenomen, ceea ce este o descoperire extraordinară, potrivit oamenilor de știință.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu