Cercetătorii aruncă BOMBA: Apocalipsele care vor distruge Pământul (FOTO)

Dezastre naturale, epidemii, fenomene meteorologice mai putţin obişnuite, cutremure de pământ, furtuni, secete şi tot ce pare a fi ieşit din comun capătă frecvent conotaţii de apocalipsă. Specialiştii explică modurile în care Pământul va suferi schimbări majore şi din ce cauze, iar în final, va dispărea.

Din tot acest noian, specialiştii au identificat principalele ameninţări ce ar putea antrena dispariţia vieţii pe Pământ, scrie rtv.net.

Superinteligenţa artificială - monstrul care poate distruge omenirea - va scăpa la un moment dat de sub control, fie printr-o greşeală de programare, fie pur şi simplu printr-un eveniment intenţionat. Astfel de  erori ar anihila, pur şi simplu, omenirea, avertizează oamenii de ştiinţă.

Mileniul Pământului subpopulat
 
Declinul fertilităţii umane se va resimţi în acest mileniu care abia a început. Populaţia umană se va împuţina treptat, iar dacă fenomenul va continua, se va ajunge la extincţia rasei umane.
 
O greşeală a ingineriei Pământului, cum ar fi încercările oamenilor deştiinţă de a înlătura dioxidul de carbon din atmosferă şi de a reflecta razele Soarelui înapoi în spaţiu, se vor dovedi a ficatastrofale.
 
 
Teoria aşa-numită "grey goo" este un alt scenariu de apocalipsă planetară. Aceasta constă în activitatea nanoroboţilor ce ar putea "devora" orice există în Univers, transformându-l în aşa-numitul "grey goo". Cu timpul, robotizarea va acapara viaţa normală, iar oamenii nu vor mai arăta ca oameni, din cauza ingineriei genetice şi a transformărilor tehnologice ce îi vor face fiinţe de nerecunoscut.
 
Nivelul mărilor şi oceanelor va creşte treptat dar îngrijorător,  din cauza încălzirii planetei, ducând astfel la expansiunea oceanelor şi la topirea calotelor glaciare.
 
Viaţa după 1 milion de ani
 
O apocalipsă ar putea fi provocată de un supervulcan ce va degaja în atmosferă o mare cantitate de cenuşă ce va bloca lumina solară, iar planeta se va răci. Emisiile de gaz metan rezultat din dispariţia permafrostului (strat de roci şi sol care nu se dezgheaţă) şi a depozitelor de pe fundul mărilor ar putea provoca un fenomen de încălzire a planetei incontrolabil.
 

Nu în ultimul rând, un asteroid gigantic sau o cometă de dimensiuni uriaşe ar putea lovi Pământul sau Luna şi le va distruge. De asemenea, ar putea interveni o ciocnire brutală între civilizaţia pământeană şi civilizaţii extraterestre ostile care ar putea cuceri Pământul datorită tehnologiei lor superioare.Peste 1 milion de ani Soarele şi Universul întreg vor pieri

Clima pe Pământ va suferi modificări dramatice, extreme, iar Pământul va deveni pur şi simplu fierbinte.   Mai este posibilă producerea unui eveniment nemaiîntâlnit, deosebit de periculos, mortal şi de neevitat, despre care nu se ştie deocamdată nimic.

O stea ar putea exploda, eliberând o mare cantitate de raze gamma ce vor distruge stratul de ozon al Pământului. De asemenea, s-ar putea forma o gaură neagră imensă în sistemul solar, caz în care Pământul s-ar putea rupe pur şi simplu. 

Soarele va "îmbătrîni" şi se va transforma într-un gigant tot mai roşu pe măsură ce se va apropia de moarte. În acest proces, Soarele va "înghiţi" planetele din jurul său, inclusiv Pământul. Şi Universul se va sfârşi la un moment dat, fie din cauza unei expansiuni, fie  din cauza prăbuşirii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu